Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΥγιεινό, νόστιμο και πηγή ενέργειας είναι αυτό το σνακ!
Υλικά
- ½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρόμης
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. μέλι
- 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- ελάχιστο αλάτι
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
- 60 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 70 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.