Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 180 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 6 - 8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα. Χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τις μπανάνες.
Μοιράζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφιν (ή σε χάρτινες) και ψήνουμε για 35 λεπτά.