Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΈνα ζουμερό, σοκολατένιο cheesecake με ελληνικό στοιχείο το ανθότυρο -αντί του συνηθισμένου τυριού-κρέμα.
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
110 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
650 γρ. φρέσκο ανθότυρο, ανάλατο
200 γρ. ζάχαρη
4 μεσαία αυγά
κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (στη λειτουργία του αέρα).
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα (γκανάς).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά την γκανάς ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε, το cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο, να κρυώσει προτού σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ με λίγο κακάο.