Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 διπλό πακέτο (200 γρ.) ζελέ φράουλα φρούτα της εποχής (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα κ.ά.)
- 1 διπλό πακέτο (200 γρ.) ζελέ ανανά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το κόκκινο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το μοιράζουμε σε 8 μεγάλα ποτήρια, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για το παγωτό. Το αφήνουμε να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κομματάκια. Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά το ζελέ, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς (περίπου 3 ώρες). Φτιάχνουμε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, μόνο που αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι παγωμένο νερό με το γιαούρτι. Προσέχουμε να μην είναι ζεστό το ζελέ γιατί θα κόψει το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το προηγούμενο ζελέ που έχει όμως πήξει καλά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μυστικά:
- Αντικαταστήστε το νερό για τα ζελέ με χυμούς στη μισή ποσότητα. Γίνονται πολύ πιο γευστικά.
- Εναλλακτικά, φορμάρουμε το γλυκό σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ.