Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΈνα υπέροχο ανοιξιάτικο cheesecake με πλούσια κρέμα από ανθότυρο και κρέμα γάλακτος και από πάνω μαρμελάδα φρούτων της αρεσκείας μας.
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Υλικά
Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
75 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα
550 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
170 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
100 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ή λεμόνι)
μαρμελάδα της επιλογής μας, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βάση
Για να φτιάξουμε το ψητό τσίζκεϊκ με ανθότυρο, ξεκινάμε με τη βάση.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μείγμα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ., με αποσπώμενη βάση. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας και απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μαρμελάδα της επιλογής μας.