Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα δροσερό και πλούσιο σε νοστιμιά cheesecake με μεσογειακές νότες.
Υλικά
100 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. ξανθές σταφίδες
300 γρ. τσίπουρο
250 γρ. φρέσκο ανθότυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φρέσκια μυζήθρα
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
4 αυγά
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake χωρίς βάση, με 3 τυριά, ξερά φρούτα και τσίπουρο, σε ένα μπολ μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα στο τσίπουρο για 1 βράδυ, μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ τα τρία τυριά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Στραγγίζουμε τα ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να φτιάξουμε τον πυθμένα του, και το μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης, ελαφρώς βουτυρωμένο.
Αδειάζουμε το μείγμα τυριών στο σκεύος και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει.