Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
- ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
Διαδικασία
Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία. Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.