Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με αρώματα μπαχαρικών, καστανή ζάχαρη και τραγανά αμύγδαλα!
Υλικά
100 γρ. αμύγδαλα λευκά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο κρύο, απευθείας από το ψυγείο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. γάλα
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά, αρχικά πρέπει να προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι σε ένα μπολ.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα σε χαμηλότερη ταχύτητα εναλλάξ με το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το τριμμένο αμύγδαλο.
Τέλος, βάζουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Δεν χτυπάμε το μείγμα πολλή ώρα, αλλά ίσα να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα που βρίσκεται από πάνω και κόβουμε το φύλλο σε μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ. Αφαιρούμε τη ζύμη που βρίσκεται ανάμεσα στα μπισκότα.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα μαζί με την κάτω λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.