Μυστικό της επιτυχίας και εγγύηση για τα γευστικότερα επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. το αλεύρι Μιτσίδη.
Υλικά
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί με τρύπα στο κέντρο (Bundt pan), χωρητικότητας περίπου 2 λίτρων.
160 ml ελαιόλαδο
500 γρ. σιμιγδάλι ΜΙΤΣΙΔΗΣ
60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
150 γρ. σταφίδες
Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
1,3 λίτρα νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. κανέλλα αλεσμένη
Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης. Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη πιο μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και την κανέλλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι από τη φωτιά. Στην κατσαρόλα στην οποία ψήνουμε το σιμιγδάλι, ρίχνουμε ένα ποτήρι με ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε γρήγορα. Στο σημείο αυτό χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα, γιατί το μείγμα με την προσθήκη του ζεστού σιροπιού φουσκώνει και πιτσιλίζει, με κίνδυνο να μας κάψει. Όταν απορροφήσει το σιρόπι, ρίχνουμε το επόμενο ποτήρι με το σιρόπι, ανακατεύοντας γρήγορα με τη σπάτουλα σιλικόνης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στον χαλβά τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Το πιέζουμε προσεκτικά για να εφαρμόσει ο ζεστός χαλβάς στο σχήμα του ταψιού και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε
μία πιατέλα, τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.