Τέσσερις συνταγές για τους αγαπημένους σας, υπέροχες, γρήγορες και εύκολες, φτιαγμένες με προϊόντα από την εταιρεία Clappas Trading House Ltd.
Υλικά
375 γρ. τυρί Mascarpone GRANAROLO, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. ζεματιστό νερό, στο οποίο διαλύουμε 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
50 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
24 (400 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ
1-2 κ.σ. κακάο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βάζουμε στον κάδο του πολυμίξερ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα 75 γρ. καφέ, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να σφίξει και να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον υπόλοιπο ζεστό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψί 24 Χ19Χ8 εκ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να
καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης. (12 σαβαγιάρ). Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα. Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε στιγμιαία στον
καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 12 σαβαγιάρ και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το
γλυκό μας. Αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.