Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το εντυπωσιακό τσίζκεϊκ μπορεί να παίξει και τον ρόλο της τούρτας. Τόσο νόστιμο, φίνο και δροσερό, που όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
160 γρ. μπισκότα (πτι μπερ ή digestive ή άλλα της αρεσκείας μας), τριμμένα
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
40 γρ. (1/3 κούπας) φουντούκια, ψημένα στους 180°C για 8 λεπτά, χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα
350 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
1½ αυγό
2 κουτ. γλυκού νισεστές
30 γρ. (2 κουτ. σούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Για τη διακόσμηση
200 γρ. φρέσκα ροδάκινα, κομμένα κυδωνάτα κι έπειτα σε λεπτές φέτες
100 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
80 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά
μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάση
Ντύνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και έπειτα καλύπτουμε τα τοιχώματά του εσωτερικά με μια λωρίδα από λαδόκολλα, κομμένη σε φάρδος όσο τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε το τσέρκι μέσα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση και αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι.
Στρώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί καλά ο νισεστές. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε αέρα για 35 λεπτά.
Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει ώστε να βγάλουμε το τσέρκι και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το διακοσμήσουμε.
Διακόσμηση
Απλώνουμε σε λεπτή στρώση το γιαούρτι πάνω στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ και έπειτα απλώνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα ροδάκινα και λίγα φυλλαράκια δυόσμου, αν θέλουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.