Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραEντυπωσιακό, φίνο και δροσερό, είναι το ιδανικό επιδόρπιο αλλά και το απόλυτο συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ μας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
Υλικά
Για τη βάση
140 γρ. μπισκότα (πτι μπερ ή digestive ή άλλα της αρεσκείας μας), τριμμένα
20 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι, κομμένα στη μέση
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
Για την κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ανθότυρο
160 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ. σούπας νισεστές
2½ κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
λίγο ξύσμα λεμονιού
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Για τη διακόσμηση
200 γρ. φρέσκα κεράσια, εκπυρηνωμένα και κομμένα στη μέση
100 γρ. μαρμελάδα κεράσι
Διαδικασία
Βάση
Ντύνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και έπειτα καλύπτουμε περιμετρικά το τσέρκι με μια λωρίδα λαδόκολλας κομμένη σε φάρδος όσο είναι τα τοιχώματα. Τοποθετούμε το τσέρκι μέσα σε ένα ταψί (για να πατάει και να είναι σταθερή η βάση του) και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο, τα κράνμπερι και το βούτυρο και τα αδειάζουμε στο τσέρκι.
Στρώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί καλά ο νισεστές. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και τα ρίχνουμε στον κάδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30 δευτερόλεπτα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το μπισκότο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε αέρα για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αφαιρούμε το τσέρκι και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να καθαρίσουμε τα κεράσια. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Διακόσμηση
Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ τη μαρμελάδα κεράσι. Απλώνουμε από πάνω τα κεράσια και σερβίρουμε.