Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 πακέτο (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμέν
Για την κρέμα
1 φάκελος ζελέ κεράσι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί τύπου Philadelphia
100 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγα φρέσκα κεράσια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, να πάει παντού. Στρώνουμε το βουτυρωμένο μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα ταψί πυρέξ, αν δεν θέλουμε να το βγάλουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη, το τυρί και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Από πάνω απλώνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζελέ σε διάφορα σημεία του γλυκού. Παίρνουμε ένα χοντρό καλαμάκι και στροβιλίζουμε το ζελέ μέσα στην κρέμα, να γίνει swirl. Οχι πάρα πολύ, να μην ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες πριν το κόψουμε.