Απολαύστε τα αρώματα του μανταρινιού με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσάτνεϊ μανταρίνι.
Υλικά
300 γρ. μανταρίνια Κλημεντίνες, καλά πλυμένα
150 ml φρέσκος χυμός μανταρινιού
100 γρ. ζάχαρη
60 ml χυμός λεμονιού
180 γρ. μήλα Στάρκιν (κόκκινα), κατά προτίμηση ώριμα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο ή λίγο ξερό
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το τσάτνεϊ μανταρίνι με τζίντζερ και θυμάρι, κόβουμε τα μανταρίνια σε κομμάτια, μαζί με τη φλούδα, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα βάζουμε στον πολυκόφτη σε δόσεις.
Ανοιγοκλείνουμε τον διακόπτη μερικές φορές, ώστε να ψιλοκόψουμε τα μανταρίνια. Δεν θέλουμε να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα, μαζί με όλα τα άλλα υλικά, και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει το όλον.