Θα το βάλουμε σε μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, σε πλατό με καπνιστά αλλαντικά, θα συνοδεύσουμε ψητές χοιρινές μπριζόλες, αλλά και λεπτοκομμένες φέτες χοιρινού ρολού.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γρ. κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
300 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. κόλιανδρο
1/4 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με 2-3 κουτ. σούπας νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα αλλά να μη λιώσουν.
Το διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο.