Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
500 γρ. καρότα (καθαρό βάρος)
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα, μεσαίου μεγέθους
200 γρ. ινδοκάρυδο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Διαδικασία
Τρίβουμε τα καρότα στη λεπτή μεριά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 1 ώρα. Ενσωματώνουμε το μισό από το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια της αρεσκείας μας. Βάζουμε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα μπολ και ρολάρουμε σε αυτήν ένα-ένα τα τρουφάκια, βουτώντας τα δάχτυλά μας σε λίγο κονιάκ.
Μυστικό: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα