Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜία από τις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές που βρίσκουμε στο περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι» που κυκλοφορεί από την Παρασκευή στα περίπτερα!
Υλικά
- 10 μπισκότα Oreo
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 2 μπανάνες ώριμες
Σαντιγί
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Κρέμα νουτέλας
- 120 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 1/3 κούπας νουτέλα ή μερέντα
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ψίχουλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα. Τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Οσο μένουν εκτός φούρνου θα γίνονται πιο τραγανά.
Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Καλύπτουμε τη σαντιγί με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα νουτέλας: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη νουτέλα. Μόλις ενσωματωθεί, και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Όταν ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε και αυτήν την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αφού παρέλθει ο χρόνος ξεκινάμε τη συναρμολόγηση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μπισκότο σε 4-6 ποτηράκια ή μπολάκια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας νουτέλα και λίγα κομματάκια μπανάνας. Επαναλαμβάνουμε μία φορά (μπισκότα, νουτέλα, μπανάνες). Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.