Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΠρομηθευτείτε έτοιμο παντεσπάνι, φτιάξτε αυτό το πανεύκολο γλυκό και κάντε έκπληξη στους δικούς σας.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
200 γρ. (2/3 κούπας) ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. (2½ κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη, από το ψυγείο
1 έτοιμη βάση από παντεσπάνι της αρεσκείας μας (βανίλια ή σοκολάτα)
50 ml (1/4 κούπας) χυμός φράουλας (λιώνουμε στον πολυκόφτη κάμποσες φράουλες και τις σουρώνουμε από σουρωτηράκι)
350 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
τρίμμα σοκολάτας για το στόλισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τούρτα φράουλα με ζαχαρούχο γάλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα πλούσιο, λείο μείγμα.
Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή, πυκνή κρέμα.
Ακουμπάμε το παντεσπάνι μας σε μια ίσια επιφάνεια και με ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. το κόβουμε σε αυτή τη διάσταση.
Ακουμπάμε το ίδιο τσέρκι μέσα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα του το κομμένο παντεσπάνι.
Βρέχουμε το παντεσπάνι με τον χυμό φράουλας και τακτοποιούμε στην περιφέρειά του τις φράουλες, με την κομμένη πλευρά τους προς τα έξω, να ακουμπάει στο τσέρκι.
Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι, στο εσωτερικό του στεφανιού με τις φράουλες, και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αν θέλουμε, τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
Διακοσμούμε με όσες φράουλες έχουν περισσέψει και με το τρίμμα σοκολάτας και σερβίρουμε την τούρτα φράουλα με ζαχαρούχο γάλα.