Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
- ζάχαρη, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
- 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
- 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
- γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλατικής
Διαδικασία
Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα, κρατώντας λίγα για διακόσμηση. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή σε τσέρκι που ακουμπάμε σε μια πιατέλα).
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέσα στη φόρμα, πάνω από το προηγούμενο μείγμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένο μπισκότο ή με τρούφα και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.