Μυστικό της επιτυχίας και εγγύηση για τα γευστικότερα επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. το αλεύρι Μιτσίδη.
Υλικά
Θα χρειαστούμε 3 ταψιά για κέικ, διαμέτρου 15 εκ. το καθένα, τη βάση των οποίων στρώνουμε με λαδόχαρτο.
Για το παντεσπάνι:
85 γρ. καρύδα
500 γρ. Φαρίνα ζαχαροπλαστικής ΜΙΤΣΙΔΗΣ
3 κουταλάκια baking powder
5 αβγά
500 ml γάλα
250 ml ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
100 ml κονιάκ
Για το γλάσο (frosting):
120 γρ. βούτυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
720 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα. Στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά. Βάζουμε τα κέικ στον φούρνο και τα ψήνουμε για 1 ώρα. Τα κέικ θα ψηλώσουν αρκετά. Μην σας ανησυχεί
αυτό, γιατί μετά θα μπορούμε να ισιώσουμε την επιφάνεια των κέικ, ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά του στο πολυμίξερ. Προσθέτουμε λίγο ροζ food colouring, αν θέλουμε, για να δώσουμε ένα ελαφρύ ροζ χρώμα στο γλάσο μας. Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε το γλάσο σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Έτσι θα μπορέσουμε να το δουλέψουμε πιο εύκολα. Όταν τα κέικ κρυώσουν καλά, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τα ταψιά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσουν. Κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί έτσι θα κοπούν πιο εύκολα. Όταν κρυώσουν, τα κόβουμε με προσοχή στο σημείο που έχουν ψηλώσει για να είναι επίπεδα και όλα στο ίδιο ύψος. (Τα κομμάτια που απομένουν μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε τρούφες ή trifle). Τοποθετούμε το πρώτο κέικ, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε μια βάση για τούρτες. Αλείφουμε την επιφάνεια με μια χοντρή στρώση γλάσου. Τοποθετούμε το δεύτερο κέικ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, να αγγίζει δηλαδή το γλάσο. Αλείφουμε την επιφάνεια του δεύτερου κέικ με μια χοντρή στρώση γλάσου. Τοποθετούμε το τρίτο κέικ, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Με ειδική σπάτουλα αλείφουμε το πάνω μέρος του κέικ και τα πλάγια με frosting και αφήνουμε το κέικ να στεγνώσει στον θάλαμο για 30 λεπτά. Όταν στεγνώσει η πρώτη στρώση γλάσου, αλείφουμε με frosting προσεκτικά και το
υπόλοιπο κέικ. Στολίζουμε το κέικ με ανοιξιάτικες φράουλες, φρέσκα λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά χρώματα της αρεσκείας μας.