Συνταγή: Πόπη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο νέο τεύχος του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί από την Παρασκευή στα περίπτερα!
Υλικά
- 2 κούπες νερό (όχι ξέχειλες)
- 1 + 3/4 κούπας ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 φακελάκι ζελέ σκόνη κεράσι
- 300 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μιάμιση κούπα νερό μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο προτού πάρει βράση το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν ασουρές θα μοιάζει, δηλαδή θα είναι πηχτό και θολό) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σκόνη από το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 20 εκ., αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχετικά μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή μια φόρμα για χαλβά ή ρύζι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.