Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 κούπα βούτυρο
600 γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας μέλι
1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
1 κούπα δημητριακά ρυζιού
2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
Διαδικασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη μισή κουβερτούρα (300 γρ.). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα δημητριακά, το ινδοκάρυδο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα. Το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (300 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το μείγμα και το κόβουμε σε μακρόστενες γκοφρέτες. Τις βουτάμε μία-μία στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε τις γκοφρέτες σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολατένια επικάλυψη, για τουλάχιστον 2 ώρες.