Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
3 φλιτζ. βρώμη
1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά, ελαφρώς καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
1/2 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
1/2 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος
Διαδικασία
Λιώνουμε στο μούλτι 2 κουτ. σούπας από τη βρώμη, 1 κουτ. σούπας από τα αμύγδαλα και 1 κουτ. σούπας από τις σταφίδες. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Διατηρείται σε αεροστεγές βάζο.
Μυστικό: Προσθέτουμε ό,τι μας αρέσει από ξηρούς καρπούς και από αποξηραμένα φρούτα, για παράδειγμα, φουντούκια, δαμάσκηνα, ηλιόσπορους , κολοκυθόσπορους, καρύδια, ή, αν θέλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε με ζάχαρη προσθέτοντας 2 - 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη.