Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
5-6 μπανάνες
1 κούπα μπίρα
500 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι αραιό. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτάμε μία-μία τις μπανάνες στο χυλό, να καλυφθούν εντελώς, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και από την άλλη. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Μυστικό: Μπορούμε, αντί για σουσάμι και μέλι, να σερβίρουμε με σος σοκολάτας