Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤα κλασικά cookies. Μαλακά μέσα και κάπως υγρά, με τα κομμάτια σοκολάτας να «σκάνε» απολαυστικά εδώ κι εκεί στο δόντι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
90 γρ. βούτυρο αγελάδας (ή μαργαρίνη), κρύο, σε κομμάτια
120 γρ. (σχεδόν 2/3 κούπας) ζάχαρη
225 γρ. (1 + 3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κάψουλα βανιλίνη
1 αυγό
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Μυστικά
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μη χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας, αλλά κουβερτούρα, που θα κόψετε εσείς με το μαχαίρι ή στο μπλέντερ σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα τέλεια cookies, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αυγό στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Από τη ζύμη παίρνουμε 30 γρ. κάθε φορά και πλάθουμε μπαλάκια.
Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους κάποια μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν ελαφρώς.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν και σερβίρουμε.