Υλικά
500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (πτι μπερ, digestive, oreo)
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό Κρέμα
4 μεγάλες μπανάνες
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, επιμένοντας ώσπου να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πάλι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χλιαρό ζελέ κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ζυμώνουμε μαζί με το βούτυρο. Τα απλώνουμε με τα χέρια μέσα σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τις πλευρές σε ύψος περίπου 4-5 εκ. Γεμίζουμε με την κρέμα μπανάνας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλη νύχτα, ώστε να πήξει και να σταθεροποιηθεί.
Μπορούμε να τη στολίσουμε με μπισκότα ολόκληρα ή τριμμένα και με τρούφα σοκολάτας πριν το σερβίρισμα