Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΒουτυράτη κρέμα με σιτάρι και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα από το ψυγείο.
Marlin Intzengke-Tsamouras
Υλικά
250 γρ. σιτάρι
1/2 λίτρο γάλα
1 ½ κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο ακόμα για τους ξηρούς καρπούς
1 χούφτα από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
2 κουτ. γλυκού σκόνη custard μάνγκο (σε έθνικ μπακάλικα) ή 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Πλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κουτ. γλυκού αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σκόνη custard μάνγκο (ή το κορν φλάουρ) αφού τη διαλύσουμε πρώτα σε λίγο νερό.
Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Παράλληλα καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζουμε τέσσερα ποτήρια με την κρέμα και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.