Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
75 γρ. γάλα
75 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
90 γρ. αλεύρι
3 αυγά (150 γρ.)
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο το αλάτι τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το αλεύρι και το μείγμα να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το δουλεύουμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη (θα πρέπει να ζυγίσουμε τα αυγά και να ρίξουμε ακριβώς την ποσότητα που απαιτείται, προκειμένου να πετύχουμε τη σωστή σύσταση ζύμης).
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει στρογγυλή φαρδιά μύτη με διάμετρο 10-13 χιλιοστά.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά σου με διάμετρο 2,5 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να φουσκώσουν.
Αφήνουμε τα σου να κρυώσουν και να στεγνώσουν και τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.
Για να τα γεμίσουμε, τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με ένα μικρό μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με κορνέ.