Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο, ένας καλοκαιρινός συνδυασμός υπέροχων γεύσεων.
Υλικά
650 γρ. φρέσκα βερίκοκα, πολτοποιημένα
100 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
Διαδικασία
Για το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο, σε δυνατή φωτιά, να βράσουν για 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός) και να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σουρώνουμε από το δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό του βερίκοκου με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Χωρίς παγωτομηχανή
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε έως ότου γίνουν παγάκια.
Οταν είναι έτοιμα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να θρυμματιστούν (με προσοχή να μη λιώσουν τελείως), και σερβίρουμε το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο.