Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε τις ώριμες μπανάνες που δεν τις προτιμούν πολλοί και χωρίς βούτυρο, ετοιμάσαμε ένα υπέροχο κέικ μπανάνας. Το βουτήξαμε και σε σοκολάτα για μεγαλύτερη απόλαυση!
Υλικά
1½ κούπα ζάχαρη
1¾ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
ελάχιστο αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
2/3 κούπας κακάο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
3 αυγά
3 μικρές ώριμες μπανάνες
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το κέικ μπανάνας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα.
Αναμειγνύουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα και το κακάο.
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα.
Το αδειάζουμε στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.