Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια με τη βοήθεια ενός peeler ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το χυμό σε μια λεκάνη ή σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στον τρίφτη, το κρατάμε στην άκρη και στύβουμε τα ρόδια στο στύφτη του λεμονιού.
Μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα τριμμένα φρούτα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το ρόδι. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα και να ενσωματωθούν στο σιρόπι.
Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουταλιά σε ένα πιάτο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τραβάμε μια γραμμή με τη μύτη του κουταλιού. Αν η γραμμή μείνει σταθερή και δεν απλώσει, τότε η μαρμελάδα έχει δέσει. Διαφορετικά, τη βράζουμε λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μήλου με ρόδι αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε, κρατώντας τα με πετσέτα για να μην καούμε.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Υλικά
1 κιλό μήλα κόκκινα, σφιχτά
2 μέτρια κυδώνια, όχι πολύ ώριμα
2 μεγάλα ρόδια
1.200 γρ. ζάχαρη
1 μικρό μοσχοκάρυδο
χυμός από 2 λεμόνια
4 ποτήρια νερό
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μήλου με ρόδι, βάζουμε τη ζάχαρη σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια με τη βοήθεια ενός peeler ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το χυμό σε μια λεκάνη ή σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στον τρίφτη, το κρατάμε στην άκρη και στύβουμε τα ρόδια στο στύφτη του λεμονιού.
Μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα τριμμένα φρούτα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το ρόδι.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα και να ενσωματωθούν στο σιρόπι.
Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουταλιά σε ένα πιάτο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τραβάμε μια γραμμή με τη μύτη του κουταλιού. Αν η γραμμή μείνει σταθερή και δεν απλώσει, τότε η μαρμελάδα έχει δέσει. Διαφορετικά, τη βράζουμε λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μήλου με ρόδι αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε, κρατώντας τα με πετσέτα για να μην καούμε.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.