Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο, τεμαχισμένο
5 μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα
15 πουράκια, σε κομμάτια
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και την άχνη, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά. Σπάμε τα μπισκότα και τα πουράκια σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο μείγμα. Ακουμπάμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Το πλάθουμε σε μπαστούνι και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα. Αφήνουμε το μωσαϊκό να σφίξει στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Το διατηρούμε στη συντήρηση, αν θέλουμε να το κόψουμε εύκολα αμέσως.