Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤις σοτέ πλαντέινς μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτες ως γλυκό σνακ, μαζί με το γιαούρτι, τις κρέμες κατσαρόλας και τα παγωτά μας.
Υλικά
2 κίτρινες πλαντέινς
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
αλάτι
ζάχαρη
λίγη κανέλα
Διαδικασία
Για να κάνουμε πλαντέινς σοτέ, θα πρέπει να διαλέξουμε κίτρινες, μετρίως ώριμες πλαντέινς, ώστε να ροδίσουν και να καραμελώσουν όμορφα.
Αν τις πασπαλίσουμε με αλάτι, θα συνοδεύσουν ψητά κρεατικά, πουλερικά και ψάρια αλλά και ζουμερά μαγειρευτά.
Αν τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα, θα τις απολαύσουμε σκέτες ως γλυκό σνακ, μαζί με το γιαούρτι, τις κρέμες κατσαρόλας και τα παγωτά μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες των 4-5 χλστ. τις πλαντέινς.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τις πλαντέινς για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.