Τέσσερις συνταγές για τους αγαπημένους σας, υπέροχες, γρήγορες και εύκολες, φτιαγμένες με προϊόντα από την εταιρεία Clappas Trading House Ltd.
Υλικά
100 γρ. ανάλατο βούτυρο FRICO, κομμένο σε κομμάτια
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα ψιλό θαλασσινό αλάτι
40 γρ. γάλα
120 γρ. κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips)
60 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Στον κάδο του πολυμιξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε προσθέτοντας τα μισά κομματάκια σοκολάτας και τα μισά καρύδια. Φτιάχνουμε το μείγμα σε 8 μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πατάμε ελαφρά τα μπαλάκια με τα δάχτυλά μας και στη συνέχεια πιέζουμε σε κάθε cookie τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας και τα υπόλοιπα καρύδια. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα cookies. (Βεβαιωθείτε ότι δεν τα βαρυψήσατε, όσο πιο μαλακά τόσο το καλύτερο!). Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.