Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤι ωραία ιδέα αυτό το παρφέ γιαουρτιού! Η εξωτική, πικάντικη γεύση του τζίντζερ συνδυάζεται μοναδικά με το γλυκό Μοσχάτο κρασί.
Υλικά
Για το παρφέ
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
Για τη σος
1 μπουκάλι γλυκό Μοσχάτο κρασί (750 ml)
200 γρ. ζάχαρη
3-4 αστεροειδείς γλυκάνισοι
φλούδες από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Παρφέ
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα και παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως, αλλά σιγά σιγά, μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε για αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει αρκετά.
Όταν το μείγμα αυτό κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το τριμμένο τζίντζερ και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν αρκετά.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του παρφέ και το καλύπτουμε με τις άκρες της μεμβράνης. Το αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 10 ώρες.
Σος
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Σερβίρισμα
Βγάζουμε το παρφέ από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε το παρφέ γιαουρτιού με τη σος κρασιού.