Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια συνταγή για εύκολη και πολύ γρήγορη τούρτα γενεθλίων, εντυπωσιακή τόσο σε όψη όσο και σε γεύση.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
3 φέτες έτοιμο παντεσπάνι
400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, από το ψυγείο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Σιρόπι
100 ml (1/2 κούπα) νερό
100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
Διακόσμηση
χρωματιστή τρούφα ή βρώσιμα confetti
Διαδικασία
Σιρόπι
Για την πανεύκολη τούρτα γενεθλίων, βράζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανιλίνη, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με πινέλο το βρέχουμε γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.
Απλώνουμε στο παντεσπάνι το 1/3 της σαντιγί και ισιώνουμε με σπάτουλα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζοντάς το λίγο προς τα κάτω. Το βρέχουμε κι αυτό με σιρόπι και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 της σαντιγί, ισιώνοντάς τη με τη σπάτουλα.
Καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το πιέζουμε ελαφρώς και το βρέχουμε με σιρόπι.
Στρώνουμε πάνω του το μεγαλύτερο μέρος από την υπόλοιπη σαντιγί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και απλώνουμε έξτρα σαντιγί, αν χρειαστεί, για να καλυφθούν τα παντεσπάνια.
Αν θέλουμε, στολίζουμε την επιφάνεια με ροζέτες από σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.
Ιδανικά αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε την τούρτα γενεθλίων.