Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1.400 γρ. μανταρίνια κλημεντίνες, καλά πλυμένα
- ξύσμα από 3 χιώτικα μανταρίνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 250 ml νερό
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα;