Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΗ πανακότα είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά γλυκά. Είναι εύκολη, με απλά υλικά και γεύση ελαφριά και γαλατένια.
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
Υλικά
3 φύλλα ζελατίνης
200 γρ. (1 κούπα) γάλα φρέσκο, πλήρες
70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
1 κάψουλα βανιλίνη
300 γρ. (1½ κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Μυστικά
Το γλυκό βύσσινο ταιριάζει πολύ στην πανακότα, αλλά εσείς μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τη σερβίρετε όπως σας αρέσει, είτε με κάποιο άλλο γλυκό του κουταλιού, είτε με φρέσκα φρούτα, είτε με λίγο μέλι.
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μαζί με πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε.
Στύβουμε τις ζελατίνες ώστε να στραγγίσουν από τα νερά και τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια ή μεταλλικά φορμάκια ή ποτηράκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
Αν χρησιμοποιήσαμε φορμάκια και θέλουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό, τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά, χωρίς να βρέξουμε την επιφάνεια, και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια.
Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο.