Συνταγή: Γρηγόρης Γαστεράτος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
- 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 4 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κονσέρβα (περίπου 200 γρ.) βύσσινο
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε για 1 - 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.
Μυστικό: Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.