Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδιανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολη πάστα φλόρα με μαρμελάδα λεμόνι, με ισορροπημένη γλυκόξινη γεύση που ταιριάζει τέλεια με τη ζύμη της τάρτας μας.
Υλικά
1 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουτ. σούπας κονιάκ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
1 βάζο μαρμελάδα λεμόνι
Διαδικασία
Για την πάστα φλόρα λεμόνι ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και μετά το κονιάκ.
Σταματάμε το χτύπημα.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε ένα μικρό μέρος από τη ζύμη για να φτιάξουμε τα σχέδια στην επιφάνεια της πάστα φλόρα και την υπόλοιπη τη στρώνουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 22-24 εκ., προσέχοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη κορδόνια και τα βάζουμε πάνω από την πάστα φλόρα, ώστε να σχηματίζουν τετράγωνα.
Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 25-30 λεπτά.