Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Τόσο εύκολος, γρήγορος και απίθανα νόστιμος ο μπακλαβάς αυτός που θα τον φτιάχνουμε συνέχεια όλοι. Προκομμένοι και μη!
Υλικά
2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο
6 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψί
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1½ κούπα νερό
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά των «τεμπέληδων», προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου που φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις.
Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά. Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιρόπι
Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά, αποσύρουμε και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
Βγάζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι καυτός, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Τον αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.