Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΈνα διαφορετικό προφιτερόλ με νηστίσιμα υλικά και πλούσια γεύση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
1 λίτρο βραστό νερό
100 γρ. (1 κούπα) κακάο
80 γρ. (3/4 της κούπας) κορν φλάουρ
400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη
1 κάψουλα βανιλίνης
4-6 κομμάτια από νηστίσιμο κέικ* ή 4-6 νηστίσιμα μπισκότα
φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα
Μυστικά
*Mπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο νηστίσιμο κέικ από τον φούρνο ή να φτιάξουμε μόνοι μας. Μια ωραία συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το κέικ πετιμεζιού.
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το βραστό νερό.
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε.Θα έχει γίνει μια πηχτή σοκολατένια σάλτσα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε μια κανάτα ή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της σάλτσας, για να μην κάνει πέτσα) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 3 ώρες).Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, θα την ανακατέψουμε ξανά με το σύρμα.
Τεμαχίζουμε σε κομμάτια το κέικ ή τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε 4-6 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.