Κείμενο: Τάσος Τυρανόπουλος
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 2 μπανάνες μεγάλες (περίπου 300 γρ. καθαρό βάρος)
- 1 μάνγκο
- 500 γρ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. νερό
- 40 γρ. κορν φλάουρ
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και καθαρίζουμε το μάνγκο από τη φλούδα και το κουκούτσι του.
Τα βάζουμε, μαζί με τους φρεσκοστυμμένους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρουμε τα πολτοποιημένα φρούτα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μεσαίας έντασης φωτιά. Οταν πάρουν μία βράση, ρίχνουμε το νερό και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε όση ώρα είναι το μείγμα στη φωτιά μέχρι να γίνει μια δεμένη κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 πιάτα ή μπολ.
Τip
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τις κρέμες με καστανή ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο, όπως κάνουμε με τις κρεμ μπριλέ.