Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: 'Αλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΕίναι γαλλικά βουτυράτα και τραγανά μπισκότα, που λιώνουν ευχάριστα στο στόμα.
Υλικά
170 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
330 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (αφρίνα)
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, για επικάλυψη
Διαδικασία
Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη) με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
Έπειτα το βγάζουμε, το ζυμώνουμε ελαφρώς να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Τα ρολάρουμε σε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τοποθετούμε τα φετάκια πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα σαμπλέ σοκολάτας και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.