Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜαλακά και φουλ σοκολατένια μπισκότα με ζύμη μπράουνις. Τα γεμίζουμε με μια κρέμα με φυστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε τα πιο ωραία σπιτικά γεμιστά μπισκότα.
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
135 γρ. (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά μεγάλα
1 κρόκος αυγού
225 γρ. (1 κούπα + 2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
1 κουτ. σούπας λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή άλλο της αρεσκείας μας)
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
90 γρ. βούτυρο αγελάδας
190 γρ. κομματάκια σοκολάτας
25 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
1 κουτ. γλυκού καφές εσπρέσο σε σκόνη
θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες για την επιφάνεια
Για την κρέμα (γέμιση)
80 γρ. (5 κουτ. σούπας) τυρί κρέμα
1/4 κούπας βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
3 κούπες (375 γρ.) ζάχαρη άχνη
250 γρ. (1 κούπα) φυστικοβούτυρο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπισκότα μπράουνις γεμιστά με κρεμά φυστικοβούτυρου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μέτριο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για το ανακάτεμα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας 3 εκατοστά απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
Αφού γεμίσουμε όλο το ταψί, πασπαλίζουμε ελαφρώς με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν γυαλιστερά και να έχουν κάνει ρωγμές στην επιφάνεια.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά.
Έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Κρέμα
Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή και ομοιογενής κρέμα.
Σταματάμε το μίξερ και με σπάτουλα παίρνουμε τα υλικά που θα έχουν πιτσιλιστεί στα τοιχώματα και τα ανακατεύουμε καλά με την υπόλοιπη κρέμα.
Γεμίζουμε τα μπισκότα μπράουνις ανά δύο με την κρέμα φυστικοβούτυρου χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή ένα κουτάλι.