Μυστικό της επιτυχίας και εγγύηση για τα γευστικότερα επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. το αλεύρι Μιτσίδη.
Υλικά
240 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
370 γρ. Φαρίνα «00» ΜΙΤΣΙΔΗΣ
30 γρ. κονιάκ
60 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη για επάλειψη
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα φλούδας λεμονιού για δεκαπέντε λεπτά περίπου, μέχρι να αφρίσει το
μείγμα και ο όγκος του σχεδόν να διπλασιαστεί. Προσθέτουμε στον κάδο σιγά-σιγά το αλεύρι, το κονιάκ και ζυμώνουμε με το χέρι. Τελευταία προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαλάκια των 25 γρ. το ένα και τα πιέζουμε στο πάνω μέρος τους ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα και στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και ψήνουμε για
περίπου 30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και την απλώνουμε στη βάση του μπολ. Όσο τα μπισκότα είναι ζεστά, τα τοποθετούμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη. Τα καλύπτουμε με ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε σε πιατέλα
σερβιρίσματος.