Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΑκαταμάχητα μπισκότα αμυγδάλου με γεύση λεμονιού.
Υλικά
60 γρ. ασπράδι αυγού (αντιστοιχεί σε 2 ασπράδια από αυγά μεσαίου μεγέθους)
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
450 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, συχνά με την ονομασία «αλεύρι αμυγδάλου»)
20 γρ. πικραμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (αν δεν βρούμε, προσθέτουμε άλλα 20 γρ. λευκά αμύγδαλα και 1 κουτ. σούπας λικέρ Amaretto για τη γεύση)
90 γρ. μέλι
50 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 3 λεμόνια
80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
100 γρ. ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπισκότα Caprilu, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη σκόνη από τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα (ή το λικέρ Amaretto) και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μόνο την άχνη για την επικάλυψη, και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 50- 60 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και πλάθουμε το καθένα σε οβάλ σχήμα.
Τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.
Ψήνουμε, τα μπισκότα Caprilu, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 15-20 λεπτά.