Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΤα καρτόσκι είναι σαν τρουφάκια, από μπισκότα πτι μπερ, βούτυρο και καρύδι, μεταξύ άλλων. Τώρα το καλοκαίρι τα τρώμε απευθείας από την κατάψυξη.
Υλικά
550 γρ. μπισκότα πτι μπερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
50 ml πλήρες γάλα
50 γρ. κακάο + επιπλέον για την επικάλυψη
50 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα «καρτόσκι», αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό ή σε ένα σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και το καρύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε μπαλίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα κυλάμε στο κακάο.
Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τώρα που είναι καλοκαίρι, καλό είναι τα «καρτόσκι» να διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να φαγωθούν.