Μυρωδάτα και βουτυράτα τα μπισκότα της Νίκης Χρυσανθίδου, είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο, μαζί με το καφέ, το τσάι, το ρόφημα μας.
Υλικά
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
220 γρ. (1 κούπα + 1½ κουτ. σούπας συνολικά) ζάχαρη
300 γρ. (2 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη + 30-35 ολόκληρα για διακόσμηση
50 γρ. (1/4 κούπας) καλαμποκέλαιο
2 αυγά
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και λεία ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, βάρους 20-25 γρ. (περίπου 30 μπισκότα), και βάζουμε στο κέντρο από ένα ολόκληρο φιστίκι.
Τακτοποιούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι.