Φωτογραφία: Melanie Jenkins
Αποθήκευση για αργότεραΜπισκοτένια βραχάκια, εύκολη, γρήγορη και τρομερά νόστιμη συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά!
Υλικά
Ζύμη
200 γρ. μαργαρίνη τύπου soft, light (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα (150 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα (120 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης
4 κ.σ. κακάο
2 κούπες κορν φλέικς
Γλάσο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνη
1 κ.σ. ζεστό νερό
1/3 κούπας καρύδια
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα μπισκοτένια βραχάκια, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη (χειρός ή ηλεκτρικό) μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα σαν κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα δύο αλεύρια με το κακάο και προσθέτουμε το μείγμα της μαργαρίνης. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι.
Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, παίρνουμε μικρές κουταλιές και τις αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες που έχουμε προηγουμένως καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε, πιέζουμε τα μπισκότα ελαφρώς με τη ράχη του κουταλιού, για να γίνουν κάπως επίπεδα στο επάνω μέρος.
Tα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο (και τις δύο λαμαρίνες ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά ράφια) και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
Γλάσο
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα παχύ, κολλώδες μείγμα.
Το απλώνουμε στα βραχάκια, αφού κρυώσουν, και κολλάμε επάνω μερικά καρύδια. Αφήνουμε κατά μέρος για μισή ώρα, να σταθεροποιηθεί το γλάσο.